Babyliss Pro MiraCurl (Review+Video).

Haren krullen is altijd een drama geweest met mijn fijne maar vooral lange blonde haar. Door de lengte weegt je haar vrij veel en zakken krullen er altijd super snel uit, zelfs met haarspray of mousse. En daarnaast wil ik mijn vrij fijne haartjes niet graag met enorme hitte krullen uit angst dat ik alles van m’n bol af brand. Ik had het eigenlijk wel al opgegeven dat ik mijn haren ooit zo stylish of simpelweg perfect voor een daily look gekruld zou krijgen, tot ik deze Babyliss Pro MiraCurl mocht uitproberen van kappersproducten.nl!

DSC_8675

DSC_8680Als eerste komt de tool in een aardig grote doos, waarin ook nog een instructieboekje zit en een klein handig dingetje om de binnenkant van je tool mee schoon te maken. De MiraCurl ligt makkelijk in de hand en is helemaal niet zo zwaar als verwacht. Het maakt het krullen van je haar makkelijk en snel, waardoor je ook minder snel last krijgt van lamme armen wat je met een gewone krultang wel snel hebt.

De MiraCurl heeft 3 schuifknoppen met elk 3 standen. De meest rechtse knop is de hitte knop met standen de warmte standen van 190°C – 210°C – 230°C. De middelste bepaald hoeveel seconden je elke lok krult: 8 – 10 – 12 seconden. En de meest linker knop bepaald de krulrichting: rechts, links of automatisch (deze stand wisseld tussen naar rechts en naar links krullen, voor een natuurlijker effect).

DSC_8681

Je hoeft eigenlijk geen pro te zijn in hairdo’s met deze MiraCurl want binnen no time is je hele bos haar gekruld op de hitte en tijd waarop jij zelf wilt. Hij warmt vrij snel op dus is hij snel klaar voor gebruik. Ook gaat hij op een slaapstand, mocht hij langere tijd ongebruikt warm liggen en verlaagd hij ook zijn temperatuur, mocht je hem zijn vergeten uit te zetten na het krullen. Maar hoe werkt dit aparte krulmachientje nu precies, what’s the drill?

Het is belangrijk dat je de kant met de opening, dus waar je het rondje ziet waar je haar uiteindelijk omheen draait, richting je hoofd houdt. Anders slurpt de MiraCurl aan de verkeerde kant het haar op en ik wil eigenlijk niet weten wat er dan precies kan gebeuren met je haar, laat staan je hoofdhuid zelf. Je pakt per keer een pluk haar, niet te dik maar ook zeker niet te dun. Zelf nam ik ongeveer plukken van een centimeter of 2 breed. Deze kam je vlug even door en dan leg je de pluk vanaf de hoogte die jij wilt, in de MiraCurl. Zelf heb ik niet direct vanaf mijn wortels/hoofdhuid gekruld omdat ik dat persoonlijk minder mooi vind staan, je kunt dus ook gewoon een paar centimeter van je hoofdhuid en wortels af krullen.

Je legt dus de pluk haar in de tool, knijpt deze dicht en op dat moment “slurpt” de MiraCurl je haar op. Je hoort hem dan eventjes brommen, op dat moment draait hij je haar goed om dat rondje dingetje heen waarna hij begint met de seconde piepjes. Ik had 10 seconden gekruld per pluk, wat betekent dat je in totaal 4 langzame piepjes hoort, gevolgd door 4 snelle piepjes. Na die snelle piepjes laat je je grip los en kun je de krul uit de tool laten vallen. Easy, breazy en nog eens beautiful ook! Hieronder in de video zie je precies hoe het werkt en mijn first impression over de MiraCurl.

Ik ben echt ontzettend tevreden met het resultaat. Zeker voor een eerste keer proberen en zonder extra producten in het haar was het goed geslaagd. Mijn haar heeft zo’n 5 uur goed gezeten, daarna begon het toch echt uit te zakken. Maar 5 uur zonder haarspray of wat dan ook vind ik super relaxed!

DSC_8716

Je kunt met de MiraCurl verschillende soorten krullen maken. Ben je net als ik fan van de meer stevige strakke krullen, pak dan wat dunnere plukjes. Voor wat lossere wavy krullen kun je wat dikkere plukjes pakken en de seconden en hitte op de laagste stand zetten. Voor iedere smaak is er wel wat wils te maken! Deze super snelle en vooral makkelijke Babyliss Pro MiraCurl heeft een kostenplaatje van €235,95, maar is nu bij kappersproducten met korting te scoren voor €129,95. Best een groot bedrag voor sommige onder ons, maar zeker wel het investeren waard!

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

15 thoughts on “Babyliss Pro MiraCurl (Review+Video).”

 1. Wauw, wat een onwijs mooi resultaat! Zelf ben ik eerlijk gezegd een beetje bang voor dit apparaat, hij lijkt mij iets te veel op dat apparaat waar heel veel bloggers hun haar mee kapot hebben gemaakt :) Maar je hebt wel gelijk, het resultaat is top, staat je ook goed!

  1. Dit is de nieuwere variant van die andere waarbij veel is misgegaan, deze heeft een terugspoel functie die je haar los laat wanneer het vast komt te zitten :) heb ook geen enkele keer last gehad dat het mis ging, maar moet zeggen dat ik vrij voorzichtig te werk ben gegaan xD

 2. Leuke video zit erbij! Je reactie bij de eerste krul is echt geweldig :P. Ik ben aan het zoeken naar een krultang maar deze is een beetje aan de hoge kant qua prijs. En ik denk dat ik me niet zo lekker zou voelen met het idee dat het automatisch gaat en het misschien vast kan komen te zitten.
  xxx

 3. Heel mooi resultaat! Hoewel je schrijft dat dit een nieuwere variant is van het enge apparaat waar haren in vast blijven zitten, blijf ik het toch nog een beetje eng vinden haha. Dus ik sla deze even over.

  1. Haha, ik moet zeggen dat ik het eerst ook best eng vond hoor, zeker na al die ramp-verhalen enzo! Maar eigenlijk viel het super mee. Denk ook wel dat het sneller mis kan gaan bij mensen met dikker haar omdat je dan al snel te dikke of grote plukken hebt… Heb ik eindelijk eens een voordeel met mijn fijne haar! :D

 4. Wauw! Het resultaat is prachtig! Alleen vind ik het best een eng ding.. om het maar even zo te noemen. Ondanks dat deze natuurlijk verbeterd is! Ik houd het voorlopig maar even bij mijn stijl-/ krultang.
  Liefs

 5. Wat een mooi resultaat! Bij mij ook altijd, een uur bezig met krullen en binnen een uur is het weer allemaal weg! Zo irritant! Toch vind ik dit best een ‘eng’ ding! Maar het is waarschijnlijk gewoon een kwestie van GOED opletten!

 6. Wat een mooi apparaat en mooie krullen! Ik zou hem graag proberen omdat ik krullen had maar deze ben ik een beetje kwijtgeraakt de afgelopen twee jaar. Geen idee waardoor :( Maar ik vind hem een beetje aan de prijzige kant.

 7. Wauw, dat ziet er echt goed en makkelijk uit =D Mijn eigen haar krullen met een krultang is normaal echt een drama voor me. Maar met deze lijkt het makkelijk te gaan, alleen erg jammer van de prijs, haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//