Wat Is Geluk?

Laatst toen ik een keer home alone was en ’s avonds laat op balkon naar de sterretjes aan het kijken was, vroeg ik me ineens af wat geluk nou eigenlijk is. En wanneer je weet of je echt gelukkig bent of dat je gelukkiger kunt worden. En zo ja, hoe word je dan een gelukkiger mens? Ligt het aan jezelf, hoe jij in het leven staat, of ook aan je omgeving zoals de mensen waar je mee omgaat of misschien juist helemaal niet.

large 2

Toen ik na begon te denken over of ik wel echt gelukkig ben met mijn leven op dit moment dacht ik dat het wel beter zou kunnen. Maar de redenen waarom ik op dit moment minder gelukkig zou zijn waren allemaal best materialistisch maar aan de andere kant erg belangrijk om te kunnen ‘overleven’ in deze wereld. Zo kwam ik al snel op het punt dat ik graag een baan zou willen vinden van minimaal 3 dagen per week zodat ik wat meer vastigheid heb dan nu in mijn huidige parttime baan. Ook zou ik graag verhuizen naar een echt eengezinswoning en meer leuke dingen willen doen met Roy. Die leuke dingen die we nu 9 van de 10 keer niet door kunnen laten gaan i.v.m. rekeningen die voorrang hebben.

Okay, dat leuke dingen doen is niet echt materialistisch te noemen en we kunnen best zonder maar toch, soms wil je gewoon er even tussenuit en al helemaal omdat we al bijna 4 jaar niet echt op vakantie zijn geweest. Begrijp me niet verkeerd: ik ben echt een huismus en zit graag mijn vrije daagjes uit achter mijn laptop te bloggen, filmpjes te kijken of gewoon lekker m’n huishouden te doen.

tumblr_lzbwn28lwG1qjel7do1_500_largeAls ik denk aan waarom ik nu gelukkig ben kom ik op punten als het samen zijn met Roy en onze twee kitties, een grote familie te hebben waar ik altijd op terug zou kunnen vallen. En dat ik 100% mezelf kan zijn bij lieve vrienden, waar of bij wie ik dan ook ben. Natuurlijk soms wel met mate want niet overal kan ik mijn crazy self zijn en niet elke dag is even zonnig. Ondanks het feit dat het altijd bigger and better kan qua bijvoorbeeld een mooi huis of een dikke baan, kan ik wel zeggen dat ik best gelukkig ben als mens zijnde op dit moment. Ik probeer de kleine dingen zo veel mogelijk te waarderen en vind vrij weinig vanzelfsprekend. Ik kan zeker wel zeggen dat ik niet altijd een happy childhood gehad heb maar zou het voor geen goud voor een betere of andere jeugd willen ruilen. What doesn’t kill you makes you stronger en misschien moet je, om gelukkiger te zijn of te worden, het positieve uit elke negatieve ervaring halen.

Ik denk dat je als mens zijnde jezelf wel gelukkiger kunt maken. Gewoon door positief in het leven te staan (in ieder geval te proberen dan), en door je te omringen met mensen die iets voor een ander overhebben zonder er direct wat voor terug te verwachten. Zo probeer ik zelf ook te zijn tegenover mensen waar ik mee om ga, al is het familie of gewoon mijn kekke crazy ass collega vriendinnetjes at work. Of simpelweg glimlachen naar een vreemde op straat.

tumblr_lekukqQ6FL1qc4uvwo1_500_largeMisschien moeten we allemaal een beetje onder het motto “Wie goed doet, goed ontmoet” leven om onszelf net ietsje meer gelukkig te voelen?

Kun jij oprecht zeggen dat je gelukkig bent, en waarom?

x femketje

Psssst! Doe jij al mee met de horizontal cross necklace winactie?

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

15 thoughts on “Wat Is Geluk?”

 1. Wat een inspirerend en mooi artikel. Goed dat je er af en toe even bij stil staat, want zo kun je je eigen geluk vergroten. Wat heb je nodig om beter te kunnen genieten en bewuster door het leven te kunnen gaan? Ik heb een pittige periode achter de rug, maar probeer wel altijd mijn ogen en oren goed open te houden en zo te genieten van elk moment. Ik leg de focus op datgene wat ik wel heb en niet wat ik niet heb. Dat is niet altijd even gemakkelijk, want we kunnen er natuurlijk oplos klagen, maar het is wel een begin om hier bewust mee bezig te zijn. Mooi artikel en veel geluk toegewenst voor in de toekomst!

 2. Een goede stuk die je aan het denken zet. Ik denk dat ik op het moment oprecht kan zeggen dat ik gelukkig ben maar ook vaak veel verdriet heb maar dit is door het verlies van dierbare personen in mijn leven. Ik ben gezond en mijn gezin is gezond en dat is voor mij een belangrijk punt van gelukkig zijn.

 3. Mooi dat je het gewoon zo kan beschrijven! Komt wel goed lijkt me :)

  Ik ben niet gelukkig op dit moment, behalve met mijn vriend. Dingen waar ik geluk uithaal zijn er gelukkig wel. Zo kreeg ik enorm veel lieve reacties per mail en DM op mijn blog van gister, het gevoel dat je niet alleen staat is heel belangrijk!

 4. Heel mooi artikel! I.v.m. rekeningen en zo begrijp ik je helemaal.. Ik vind het ook erg ambetant als ik me dingen moet ontzeggen zoals een heel eenvoudig uitje gewoon omdat ik geen geld heb/het werk me al even niet meer belt. x

 5. heel mooi artikeltje! Mag ook weleens over nagedacht worden! Idd geluk kan in zoveel kleine dingen zitten, en elke dag is anders, ene moment kan ik me on top of the world voelen en het andere moment ontzettend chaggo en down. De truc is jezelf daarover heen te zetten en bedenken wat je wel hebt kunnen bereiken en wat je wel om je heen hebt ipv de dingen die je misschien nog niet hebt kunnen waarmaken, maar dromen zijn er om nagestreven te worden! ;) Het feit dat we een dak boven ons hoofd hebben en dat we ‘normaal’ kunnen leven en de rekeningen gewoon kunnen betalen in deze tijd is ook al een stukje geluk , niet iedereen kan dat namelijk zeggen!

 6. Prachtig artikel! Ja, ik kan zeggen dat ik gelukkig ben. Ik heb mensen om me heen van wie ik hou, ik woon op een prachtige plek, kan prachtige dingen meemaken.

 7. Ik herken je verhaal.. Ik baal soms zo erg dat mijn vriend en ik bijvoorbeeld met een warme zomerdag niks kunnen doen, omdat rekeningen voor gaan.. En dan ben ik daar weer chagerijnig en boos om, terwijl mijn vriend daar natuurlijk ook helemaal niks aan kan doen. Geld zorgt op een of andere manier altijd voor ruzie of spanning, dat is een ding wat zeker is. Ik denk niet dat het erg is om soms materialistisch te zijn, ik denk dat iedereen dat vaak genoeg is..

 8. Super mooi artikel! Ja, wie bepaalt wat geluk is? Gelukkig zijn heeft in mijn ogen niets met geld te maken. Maar vaak letten mensen op elkaar, wat de ander wel heeft, maar je moet kijken naar wat je zelf hebt en dat moet je koesteren. En proberen alle negativiteit weg te halen, al gaat dat niet altijd makkelijk.

 9. Mooi artikeltje. Nu denk ik niet zo net als vroeger maar bennu gelukkiger met wat ik nu heb, met mijn schoonfamilie hier en mijn familie daar hoewel geen vader meer, mijn man, mijn zoon en mij site die gelukkig nog bestaat hoewel veel volgers hebt maar ik ben gelukkig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//