Waarom Ik Ook Niet Perfecte Foto’s Post…

12549133_949335435134745_1844928479298133452_n

Ik kreeg laatst een vrij aparte vraag van iemand de me volgde via IG, waarom ik ook hele normale en vooral niet perfecte foto’s van mezelf of mijn leven plaats. Het is de laatste tijd nogal een soort vreemde taboe aan het worden als je op IG je gewone normale leven laat zien, in plaats van de perfecte plaatjes die mensen willen zien en jaloers op kunnen zijn. Zo las ik een tijdje terug ook een artikel over een meisje welke altijd alleen maar perfecte plaatjes postte, en zo een massive aantal volgers aantrok en goed geld verdiende met haar jaloersmakende leventje, wat in realiteit alles behalve perfect en ideaal was. Op het moment dat ze een minder “perfecte” foto plaatste, ging het roer om en verloor ze een groot aantal followers. Ze willen niet normale levens zien, nee, ze willen alleen perfecte shizzle waar ze bij weg kunnen dromen. Als ze gewoontjes willen zien kijken ze wel in de spiegel.

Nu is het eenmaal zo dat ik echt alles behalve perfect ben, en juist wil laten zien dat ik gewoon the girl next door ben. Niks speciaals of meer of minder dan een ieder ander. Ik vind het juist geweldig leuk om gewoon normale dingen te laten zien zoals mijn shop outburst van OPI nagellak wat voor mij ook een rib uit mijn lijf kostte, of wanneer ik super excited ben van een kapsalon met extra knoflooksaus om 10 uur ‘s avonds na een lange werkdag. Ik ben gewoon een meisje, of eigenlijk alweer gewoon volwassen vrouw die dit jaar 26 wordt.. oh lord, herinner me er niet aan :’), welke lekker make-uploos een heel seizoen AHS achter elkaar kijkt, lekker plat zeeuws-vlaams kan praten met haar mams aan de telefoon en die gek is op friet en er schijt aan heeft wat andere mensen er van vinden als ze weer een keer zit te schransen als een vent.

14

Het is fijn om een normale kant van jezelf te laten zien, en niet eentje waarbij het lijkt alsof je een perfect leven hebt. Ik laat graag mijn bad skin days zien, omdat ik weet dat er veel meisjes en dames zijn die zich misschien minder gelukkig voelen door alle perfecte images en dezelfde struggles hebben zoals ik. Ik laat graag zien als het even wat minder met me gaat, om welke reden dan ook. Ik vertel graag dat ook ik mezelf de voeten onder het lijf vandaan loop op het werk, want dat is nu eenmaal het leven wat we bijna allemaal kennen. Ik steek graag anderen een hart onder de riem, want dat is hoe ik ben. En dat is waarom ik ook gewoon mezelf laat zien als mens, zonder make-up, zonder gedoe.. gewoon femketje.

We’re all human, and I just love them all <3

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

13 thoughts on “Waarom Ik Ook Niet Perfecte Foto’s Post…”

  1. Mensen op instagram willen vaak gewoon de perfecte feed zien. Ik vind het juist heel goed en mooi dat je alle kanten van jezelf wilt laten zien!

  2. Goed geschreven! Dit onderwerp is heel erg hot in het media wereldje. Zoals je zelf zegt als mensen gewoontjes willen zien kijken ze wel in de spiegel haha. Mensen houden van perfectie omdat ze zelf niet perfect zijn. Maar geen enkele mensen is perfect daarom spelen sommige het. En andere houden er dan weer van om ernaar te kijken. Want in hun ogen lijkt die persoon/instagram “perfect”. -x-

  3. Goed onderwerp! Ik vind het zelf moeilijk om minder goede foto’s ook te plaatsen, maar het is natuurlijk gewoon wie je bent. Goed dat je probeert dat onder de aandacht te brengen!
    En sommige instagrammers hebben een te perfecte feed, dan geloof ik ook geen moment dat hun leven echt zo is. Hoe lang staan zij wel niet voor de camera om zulke kiekjes te krijgen? Eigenlijk zou instagram daar helemaal niet over moeten gaan, maar gewoon om het delen van je echte leven…
    Liefs xxx

  4. Mooi geschreven! Ik krijg er kippenvel van. Inderdaad jammer dat mensen vaak alleen maar photoshop mensen leuk vinden :-S Terwijl het juist mooi is als je jezelf kunt zijn =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//