Tjappi Moest Naar De Dierenarts..

Ola lieve lezers,

sommigen van jullie hebben het misschien al gelezen op twitter, facebook of instagram dat ik vandaag met spoed met Tjappi naar de dierenarts ben geweest. Vanochtend vroeg merkte ik dat hij heel erg vaak naar zijn kattenbak ging, er steeds erg lang op bleef maar dat hij simpelweg bijna niet kon plassen. Er kwamen steeds maar hele kleine beetjes uit dus ik wist genoeg; het is een blaasontsteking of hij heeft last van gruis, wat hem kan verstoppen en wat al snel dodelijk af kan lopen.

Jullie kennen me nu zo na ruim 2.5 jaar bloggen wel: ik ben een kattenmens en mijn katten zijn mijn alles. Ik ben dus echt helemaal upset en heb echt als een klein kind staan huilen bij de dierenarts toen ik hem daar achter moest laten. Natuurlijk weet ik dat ze er daar alles aan doen om hem te helpen en dat ze het goed in de gaten houden, maar toch vond ik het zo verschrikkelijk en nu eigenlijk nog steeds, dat ik hem niet bij me heb.

De reden waarom ik hier helemaal een artikel voor schrijf is omdat ik vandaag ook ben gebeld door mijn werk of ik morgen de hele dag kon komen. Het punt is dus dat ik misschien morgen geen tijd heb om de artikelen voor woensdag klaar te maken en in te plannen, dus die kunnen wat later dan normaal online komen, mocht er echt meer aan de hand zijn en mijn hoofd totaal geen zin heeft om te bloggen. Voor morgen staan er al 2 artikelen ingeplanned dus die komen ook gewoon online terwijl ik aan het werk ben.

Ik ben echt een hoopje stress nu, echt bang dat het niet goed gaat met m’n kat. Maar laten we maar hopen op het beste. Die arme Timmi is z’n broer al de hele middag aan het zoeken >.<

Thanks voor alle lieve berichten e.d. op facebook, twitter en instagram <3

x femketje

Doe jij al mee met de winactie om de gorgeous Essence Floral Grunge Blush te winnen?

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

32 thoughts on “Tjappi Moest Naar De Dierenarts..”

 1. Take your time meis! Ik heb sinds mijn 7e ook katten gehad, waarvan de laatste 3 (moeder en 2 zoons, 2 jaar oud en 1 jaar oud) alledrie vermist zijn (de moeder al een jaar en de zoontjes 3 maanden). Ik hou ook echt ontzettend veel van katten en elke keer als ik bij mijn ouders kom en de katjes zijn er weer niet, ben ik toch wel een beetje verdrietig vanbinnen. Ik hoop voor je dat je kat snel weer beter is!

 2. Aww wat erg! Ik snap heel goed hoe je je voelt! Veel sterkte voor je katje en voor jou zelf natuurlijk ook. Ik hoop dat je wat afleiding en rust kunt vinden, want iets met je huisdieren kan altijd aangrijpen.

 3. Aw, wat zielig! Mijn kat Isis had laatst ook last van een blaasontsteking, die werd inderdaad veroorzaakt door gruis. Dat gruis moest oplossen en daarvoor moest ze veel drinken.. Wij hebben speciaal voer meekregen met extra zout zodat ze lekker veel dorst krijgt en pijnstillers zodat ze geen pijn had bij het plassen enzo. We zijn inmiddels zes weken verder en ze is weer helemaal de oude!

  Een blaasontsteking los je bij katten niet zoals mensen met een kuurtje op.. ze hebben vaak een andere achterliggende oorzaak, maar als je er op tijd bij bent is er echt wel wat aan te doen. Niet te veel zorgen maken, als het goed is is je kat in goede handen!

  Sterkte :)

 4. Aaawww.. ik snap je wanhoop heeel goed, heb dit ook gehad met mijn kater en hij was zo zielig. Ik hoop dat alles goed komt met je kattebeest en dat je ‘m snel weer bij je hebt. X

 5. Ah succes meid! Tjappi is in iedergeval in goede handen en ze doen er alles aan om hem te helpen! Maakt niets uit als je eens eventjes niet blogt, je moet gewoon je tijd nemen! xx

 6. awh! wat zielig! ik hoop dat het snel goed komt, ik ben zelf ook een katten mensen en mijn kat(ten) zijn ook mijn alles! xx

 7. heel veel sterkte meid <3

  Ik ben zelf vanaf mijn geboorte opgegroeid met katten ik ben nu 14 jaar en heb al z'n 5 katten moeten laten inslapen :'( Niet erg fijn :(

  xx

  _________________________
  I added cool smileys to this message… if you don't see them go to: http://s.exps.me

 8. ahhh ja zielig! mijn kat had het een tijdje terug ook. door stress. mijn vriend en ik hebben een paar maanden behoorlijk ruzie gehad, daar heeft ze schijnbaar zo’n stress van gehad dat ze een blaasontsteking kreeg. gelukkig hoefde ze niet te blijven maar kreeg ik medicijnen mee. ik begreep dat het voor katers wel wat vervelender is! sterkte!

 9. Oh wat een ellende, kan me voorstellen dat je moest huilen bij de dierenarts, zou ik ook gedaan hebben. Ik hoop dat ze Tjappi snel helpen zodat hij zich snel,weer beter voelt. Heel veel sterkte met alles en maak je om je blog maar even niet druk, wij snappen wel dat je nu even iets anders aan je hoofd hebt en ik hoop dat je Tjappi snel weer op mag halen…..

 10. Oh veel sterkte! ik heb zelf ook katten en ik snap heel goed dat je nu niks kan posten! veel sterkte!

 11. Lady, je moet erin vertrouwen dat hij nu in goede handen is en ze doen wat ze kunnen. Hopelijk is Tjappekind gewoon morgen weer thuis. Sterkte! BIG HUG!

 12. Ah meis, dit is zo rot!
  Ik heb zelf 3 katten en ben ook echt een poezenmens. Wij moesten 3 maanden geleden ook met spoed met onze kater naar de dierenarts, hij zat ook lang op de bak en veel te miauwen, ik dacht dit klinkt niet goed. En hij bleek ook blaasgruis te hebben, zoveel dat zijn plasbuis helemaal verstopt was. We moesten hem ook meteen daar achterlaten (ik heb ook echt staan huilen als een kind) en hij kreeg een katheter (auw), en werd 4 dagen lang gespoeld, en na 4 dagen mochten we hem pas weer ophalen… was zo vreselijk!
  Ik ben elke dag 2x naar hem toe geweest om met hem te kroelen, hij herkent je stem en je geur, en dan voelt hij zich rustiger. Ik moest ook werken en ging ‘s ochtends voor mijn werk en ‘s avonds laat weer. Hij kreeg ook een kap op zodat hij niet bij de katheter kon en hij lekte de hele tijd, het was echt zo’n vreselijk zielig gezicht, en je mist hem echt als je thuis bent. De andere katten waren hem ook aan het zoeken. De dierenarts zei ook als we een dag later waren dat we te laat waren geweest…
  Sindsdien geven we alleen maar Royal Canin Urinary (ook meteen aan alle 3), en houden we hem goed in de gaten qua drinken en plassen.
  Sorry voor het hele lange verhaal, maar ik hoop dat ik je een beetje kan helpen zo als poezenmensen onder elkaar :-) Heel veel succes meis!!

  1. Ik vind je bericht super lief dat je het zo wilde delen.. tjappi was zelf nog helemaal normaal en gaf zelfs tijdens het onderzoek bij de arts geen kik.. we hebben later nog even gebeld maar er was nog geen nieuws.. waarschijnlijk zijn we er goed optijd bij geweest maar de kans bestaat nog steeds dat ook mijn poezenbeest een katheter krijgt :( hopelijk krijg ik morgen een belletje met goed nieuws!

   1. Ahw ik vind dat altijd zo sneu voor ze, zo stom dat ze niet kunnen praten ;-). Nu begrijpen ze niet wat er gebeurd en dat vind ik altijd zo zielig.. succes, ik ben benieuwd hoe het verloopt!

 13. wat rot zeg! we gaan er gewoon ervan uit dat alles goed komt en dat jullie snel genoeg weer samenzijn. Voor in de tussentijd heel veel sterkte!

 14. owww !! Hopen dat alles goed gaat. Ik zit ook altijd te wenen als een klein kind als er iets met mijn kat scheelt :( een half jaartje geleden hebben we haar staart nog moeten laten amputeren :s maar ze is er nu terug helemaal bovenop

 15. Ik weet precies hoe je je voelt! Ik vind het vreselijk als mijn diertje naar de dierenarts moet. Vreselijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//