Lieve Kleine Onzekere 10 Jaar Jongere Femketje….

dit is een soort van brief aan jou, jij 14 jarige nerdy doos bijna in de 4e middelbare klas *ik was een erg vroege leerling, vandaar dat ik met 14 jaar al in de 4e zat en op m’n 15e m’n eerste diploma in de pocket had*,  met een shitload goede adviezen van je nu (juridisch gezien is het zo maar zo voelt het nog totaal niet) volwassen ik van bijna 25 jaar.

youngNee ik trouw met zo’n internet stranger :’) Thanks mom!

Was het maar zo’n feest dat ik echt terug in de tijd kon gaan en mezelf een massive hart onder de riem kon steken. Want uiteindelijk is alles gewoon altijd nog goed gekomen. Wel door hard werken en niet opgeven, vallen en opstaan tot je er ziek van bent, maar dat maakt niet uit. Er is zo ontzettend veel wat ik mezelf zou willen zeggen, maar hieronder even een aantal dingen die me als eerste in gedachte komen. (waarschijnlijk schrijf ik nog wel eens een deel 2, misschien over weer 10 jaar? :D)

1. Twijfel toch niet zo aan jezelf. Je kunt het heus allemaal wel, en stiekem nog met gemak ook. Je moet ook niet zo snel al zo volwassen willen zijn, geloof me maar… als je 25 moet worden en de eerste rimpels al aanwezig zijn piep je wel anders :’)
2. Ik weet het, life sucks op dit moment, maar nog even wachten en je komt de liefde van je leven online tegen en vasthouden die blonde jonge god! Hij gaat het je damn moeilijk maken, een enorme lading pijn en tranen geven, maar je gaat toch echt met die asshole trouwen girl.. geloof mij, je word blind verliefd en voedt zelfs 2 kattenkinderen met hem op.
3. Thuis loopt alles niet zo lekker, veel ruzie en gedoe tussen pa en ma, broers die ook niet altijd even makkelijk zijn en het voelt alsof je er alleen voor staat. Je wilt vriendinnen niet belasten met jouw koffer bagage, maar eigenlijk moet je dat wel doen. Daar zijn ze voor, en over 10 jaar weet je precies welke vriendinnen die hard zijn en welke niet.
4. Je bent zo damn gorgeous maar je ziet het zelf niet. Ookal zeggen zoveel mensen om je heen dat je lelijk bent, WTF zijn die freaking achterlijk. Verander NOOIT iets aan jezelf voor een ander, maar snok wel die neuspiercing er asap uit kind! Over 10 jaar ben je een damn ex-model en fulltime je charmes met gemak aan het gebruiken at work en in het dagelijks leven ;) De mannen gaan in de rij staan maar blijf trouw aan jezelf en je gevoel.
5. Have faith en vooral geduld. *ik weet het, ook 10 jaar later heb je daar nog vaak gedoe mee, geen geduld en dingen die niet naar je zin gaan kan erg frustrerend zijn. En stay in school! Dat laatste is wat overbodig want je weet allang dat je je havo op je sloffen gaat halen en daarna lekker op de Hogeschool Zeeland verder tuft in je leergierigheid. Ook daar ga je lastige dingen voor je voeten krijgen, ga je over 3 jaar alweer uit huis (op je 17e gek!) en samenwonen met die blonde god, die op zijn tijd ook best wel een aantal keer op z’n bek gaat, maar that’s life.

Zolang je maar blijft opstaan na elke val meisje, dan komt alles goed.

x femketje

(Wat zou jij je 10 jaar jongere zelf willen vertellen?)

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

5 thoughts on “Lieve Kleine Onzekere 10 Jaar Jongere Femketje….”

 1. “Ookal zeggen zoveel mensen om je heen dat je lelijk bent” Ugh zo herkenbaar! Waarom doen mensen dat toch!?

  Tegen mijn 10 jaar jongere zelf zou ik willen zeggen; neem het er nog even van en get over him!!! Ik heb in die tijd namelijk zo’n 5 jaar getreurd om een verbroken relatie. Nu weet ik dat hij het zo niet waard was!

 2. Wauw, interessant om te lezen! Haha, wel leuk dat je bent getrouwd met iemand van het internet. :) En inderdaad, je moet genieten van de tijd en ook van hoe je eruit ziet en mensen niet je laten beinvloeden. Ik zou wel meer willen hebben genoten van mijn tijd op de middelbare school, maar ook meer doen qua hobby’s enzo, meer activiteiten enzovoort.

 3. Andere mensen die zeiden dat je lelijk bent? No way!!! =( Ik ben zelf ook veel gepest.

  10 jaar geleden was ik 16. Ik zou tegen mezelf zeggen tegen het meisje van 16 dat het allemaal wel goed komt, dat ik moet geloven in mezelf en veel sterker ben dan ik denk. En dat ik de liefde van mijn leven zal tegenkomen.
  En dat ik niet met mijn ex moet gaan, maar beter kan genieten van mijn eigen leven. De grote liefde is onderweg.

  Ja, dat is nu helemaal goed gekomen. Gelukkig ook bij jou.

  1. Yups, veel mensen verwachten dat niet dat ook ik gruwelijk gepest ben, maar ik weet precies hoe pijnlijk dat kan zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//