Institut Esthederm Adaptasun Mer Et Tropiques Lait Protecteur Corps.

13177146_1020688454666109_6942820027725354103_n

De titel van dit artikel is een hele mond vol, maar simpel gezegd is het een fantastisch zonneproduct! Ik kreeg een mailtje vanuit Viva Pura met de vraag of ik 1 van de zonneproducten wilde uitproberen. Ik vulde een uitgebreide lijst in om te bepalen welk product goed bij mij zou passen en heb uiteindelijk de Institut Esthederm Adaptasun Mer et Tropiques Soin Bronzant Lait Corps ontvangen.

Benieuwd naar mijn review, lees dan snel verder :D

Ik hou van de zon, maar ik ben vrij bleek en blond dus verbrand aardig snel. Wel heb ik gelukkig een aantal goede genen van mijn ouders meegekregen, want als ik eenmaal in de zon zit bruin ik op zich wel. Zo lang ik maar niet te lang in de zon zit, en meerdere keren kortere tijd. Het product van vandaag is een zonneproduct wat je huid tijdens het zonnen beschermd, maar ook de aanmaak van melanine verhoogd. Melanine zorgt er voor dat je snel bruint, het pigment in je huid zegmaar ;)

Ik heb het de afgelopen 2 weken uitgebreid getest aangezien ik toch lekker vakantie had en het weer aan mijn zijde stond. De zon scheen fel en het was super warm hier in Zeeland. Ik heb zo’n 5 keer in het zonnetje gezeten, ‘s middags, voor een periode van 20/30 minuutjes per keer. Elke keer heb ik een half uurtje van te voren gesmeerd met deze adaptasun. Ik moet zeggen dat ik zwaar onder de indruk ben, na 3 keertjes in de zon te hebben gezeten is mijn lichaam zeker al een goede tint gebruind en moet ik zelfs weer mijn donkerdere foundation er bij pakken wanneer ik aan de slag ga met een nieuwe look te creëren! Normaal gesproken doe ik daar een week of 3 over met daarin elke dag eventjes zonnen, zoals vorig jaar augustus toen ik vakantie had en bruiner wilde worden.

viva pura femketje

De substantie is trouwens zoals elke andere zonnebrand creme, niet al te dik en trek vlotjes in. Ook laat hij geen plakkerig laagje achter en ruikt hij echt hemels lekker. Het trekt trouwens geen bijen of wespen aan, ik ben als de dood voor wespen en ik heb er vaak toch wel wat bij mij in de tuin rond brommen. De verpakking is trouwens ook erg fijn, het is een pompflacon, wat een fijne dosering per pompje geeft en ook nog eens lekker hygiënisch werkt.

Al met al, ik ben echt hooked en kan dit product voor zelfs de meeste bleekscheetjes onder ons aanraden. Het werkt snel en effectief, en ruikt ook nog eens heerlijk. Wat wil je nog meer! De prijs is wel wat minder budget dan waar ik normaal gesproken over schrijf, maar hij is het prijskaartje van €53,70 echt wel waard. Op dit moment is trouwens dit product in de sale voor €44,80. Er zijn nog meerdere mooie Esthederm zonneproducten, neem zeker eens een kijkje op de site!

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

10 thoughts on “Institut Esthederm Adaptasun Mer Et Tropiques Lait Protecteur Corps.”

 1. Je hebt mij nieuwsgierig gemaakt zeg. Lijkt me zoals je omschrijft een goede zonnecrème. Fijn dat dat je het kan doseren met een pompje. Ik heb nog niet eerder van dit merk gehoord, het inderdaad wel aan de prijzige kant.

 2. Klinkt goed, wel prijzig! Maar ik ben ook een bleekscheet en verbrand ook snel dus voor mij zou hij ook goed zijn!

  1. Hij is inderdaad uit een hoger prijs segment, maar het werkt wel super fijn. Als ik niet verbrandde zal dat bij jou ook zeker niet het geval zijn :D

 3. Klinkt goed! En fijn dat je er zo positief over bent!
  Helaas kan ik het nu ff er niet voor neerleggen. En ik heb nog factor 50 liggen.
  Wel leuk om weer iets nieuws te ontdekken!

 4. Het klinkt als een fijn product maar ik vind het voor zonnebrand iets teveel geld, dan koop ik liever een te dure blush 🙈 Maar ik verbrand gelukkig niet zo snel.

  1. Ja zekers :D Ik kreeg zelfs na 3 keertjeskorte momenten zonnen in mijn vakantie al allemaal complimentjes op mijn werk vandaag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//