Favoriete Basic Oogschaduws!

Iedere make-up lover heeft denk ik wel een aantal oogschaduws waar hij/zij naar blijft pakken in het dagelijks leven. Zo heb ik er voor dit artikel 5 uitgekozen waar ik mijn handen maar niet vanaf kan houden als ik een snelle basic ooglook wil.

DSC_3938 copy Als eerste een oude HEMA mono uit de jip en janneke lijn. Deze is niet meer te krijgen maar oh zo fijn over het gehele bewegend ooglid of als highlighter in de binnenste ooghoek. Hij is een beetje chalky qua structuur en niet altijd even handig gezien de fallout. Toch vind ik het een prachtige witte tint die elke ooglook mooi op kan lichten. De tweede is een mono van Essence uit de Fantasia LE met de naam 03 Have you seen my unicorn. Voor deze geld hetzelfde als de HEMA mono qua kleur en funtie. Alleen deze oogschaduw is helemaal niet chalky maar weer silky en lekker zacht met vrijwel geen fallout. Het is een beetje een roze frosty tintje waar je wel echt van moet houden als highlight.

DSC_3941 copy

De derde is een mono van de action die jammergenoeg geen naam of nummer heeft. Deze nam ik laatst mee voor €0,49 als ik het goed heb en is een creamy witte tint met daarin wat grovere glittertjes. Ik kan een mooie glitter altijd wel waarderen en gebruik deze mono vaak over het hele bewegende ooglid met een basic maar opvallende zwarte winged liner: perfect en netjes voor mijn werk! Het enige minpuntje aan deze is dat de oogschaduw wat poederig is en je daardoor snel last hebt van wat fallout. De vierde mono is weer een Essence oogschaduw uit de Fantasia LE. Deze is nummer 02 Not ivory buy ebony en heeft een charkle achtige donkergrijze tint waarmee je prachtige smokey eyes kunt maken. Ook kun je met deze tint een look voor overdag makkelijk en snel een donkerdere uitgaanslook maken. Ook deze heeft een fijne zachte structuur en is goed gepigmenteerd. De laatste favoriete oogschaduw is een lichtbruine van Gosh, met de erg bijpassende naam 010 Light Brown. Een licht shimmery basic nude bruin kleurtje, perfect voor in de crease voor bleke huidjes als ik. Dit is een beetje zo’n “no make-up, make-up” product die erg zacht en fijn werkt.

Wat zijn jullie to-go oogschaduws die je dagelijks of wekelijks gebruikt?

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

13 thoughts on “Favoriete Basic Oogschaduws!”

  1. Die grijze mono van essence heb ik ook nog liggen ergens, toch maar weer eens erbij pakken hij is best mooi!

  2. Mooie kleuren inderdaad! Eigenlijk gebruik ik meestal m’n naked 2 palette, maar ik heb ook een mono van de Etos in de kleur (even kijken ;p) pearly en dat vind ik ook een hele fijne :)

  3. Mooie kleuren!
    Ik gebruik de laatste tijd vooral het Absolute nude palette van Catrice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//