China Glaze – Happy Holiglaze Collection!

Toen ik las dat China Glaze weer met een nieuwe kerstcollectie aan kwam, moest ik natuurlijk de hele collectie scoren. Zelf heb ik de lakjes als set via ebay gescoord en heb er maar 5 dagen op moeten wachten! Happy Holiglaze bevat in totaal 12 lakjes die elk 14ml lak bevatten.

21

Als eerste There’s Snow One Like You: Een witte texture lak met daarin hele aparte matte witte glitters. Het lakje dekt met 2 lagen en droogt aardig snel. Het geeft echt een sneeuw effect op je nagels en heeft geen topcoat nodig.

DSC_5143 copy

Elfin’ Around is een oranje rode lak met zilveren shimmer. Het lakje zelf is compleet shimmery maar dekt erg snel met maar 2 dunne laagjes. Door de oranje kleur in de lak zou hij ook nog goed tijdens halloween of koninginnedag *oh ja het is tegenwoordig koningsdag* gedragen kunnen worden.

DSC_5148 copy

Een mooie volle klassieke rood is Just Be-Claws. Ook deze lak bevat shimmer, mooie rode en gouden shimmery goodness zit in dit lakje verwerkt. Deze lak dekt ook met maar 2 dunne laagjes. 1 dikkere laag kan ook maar 2 dunnere drogen veel sneller! Ik moet zeggen dat deze lak mijn nagels wel een beetje stainde, zelfs met een goede laag basecoat. Een extra laagje basecoat raad ik dus wel aan.

DSC_5152 copy

Een andere rode lak is de roze/rode kleur met de naam Santa Red My List. Ook deze roze rode tint bevat een berg shimmer en lijkt daardoor zelfs een beetje metallic. Gelukkig lakt deze kleur niet echt streperig en dekt ook deze met 2 dunne laagjes.

DSC_5154 copy

Ook zitten er in deze kerstige collectie een aantal microglitter-lakjes. De eerste van de drie is Put A Bow On It en heeft een fuchsia paars-roze kleur. De basislak waar de enorme hoeveelheid paarsige microglitter in zit is ietsjes donkerder waardoor de lak ook met 2 a 3 dunne laagjes volledig dekt en ook ietsjes donkerder dan verwacht oogt. Deze lakjes droogde iets matte op, een laagje topcoat verhelpt dit en maakt de finish mooi en glossy.

DSC_5293 copy

Een lekkere chunky glitter is Be Merry, Be Bright. Het lakje heeft een blanke basislak en bevat fijne en grove rode en blauwpaarse glitters. Deze lak is het mooist om over een andere kleur lak te dragen maar is op zich ook nog wel op te bouwen en dekkend te krijgen met 3 lagen. Dit lakje schreeuwt echt kerst door de mooie glitters!

DSC_5309 copy

De tweede microglitter uit de collectie heet All Wrapped Up en heeft blauwpaarsige glitters. Ook deze microglitter heeft een iets donkerdere basiskleur en dekt net als Put A Bow On It met 2 a 3 laagjes. Ook deze kan een extra laagje topcoat gebruiken omdat de lak van zichzelf wat matte opdroogt.

DSC_5288 copy

Nog een chunky glitterlakje wat mooi is over een andere kleur basislak is Your Present Required. Deze lak is zo leuk en apart, ik heb nog nooit eerder zo’n glitterlak gezien. De lak heeft een blanke basislak met daarin witte, bronzen, paarse en blauwe chunky en fijnere glitters. Ook deze lak kun je eventueel met 4 laagjes dekkend krijgen maar dan is de droogtijd en de tijd om de lak volledig uit te laten harden ontzettend lang.

DSC_5304 copy

Een lakje wat ik eerder in een zomer collectie zou verwachten is So Blue Without You. Maar door de wat ijzige koele ondertoon van de lak past hij aan de andere kant wel weer erg goed in deze winterse kerstcollectie. So Blue Without You is een medium blauwe icy tint met, again, prachtige zilveren shimmer in wat het wat metallics geeft. Deze lak dekt perfect met 1 dikkere of 2 dunne laagjes en droogt ook aardig snel.

DSC_5162 copy

De laatste grovere glitter is er eentje met tinsel glitter in. Me likey! Bells Will Be Blinging heeft een blanke basislak met daarin holografische tinsel glitter *van die langwerpige glitter staafjes*, wat fijnere zilveren glitter en een berg blauwe fijnere glittertjes en shimmer. Deze lak is erg mooi over zwart, wit en blauwe lakjes maar ook deze is dekkend te krijgen met zo’n laagje of 3 zonder andere kleur als basis. Toch vind ik deze lak net wat mooier over een andere kleur dan los op zichzelf. Maar smaken verschillen!

DSC_5317 copy

De 1 na laatste lak uit deze collectie *damn dit wordt een lang artikel!*, is de prachtige gouden lak met lichtere gouden en wat donkerere gouden shimmer: Mingle With Kringle. Holy moly, deze lak is echt mijn favoriete gouden lak uit mijn gehele stash! Door de iets grovere donkergouden shimmer/deeltjes lijkt het wel of er echte stukjes goud in de lak zweven. Echt een beauty voor de kerstdagen als je het mij vraagt! De lak dekt perfect met maar 2 dunne laagjes en droogt redelijk snel.

DSC_5158 copy

De laatste lak is ook meteen de laatste microglitterlak in de kleur This Is Tree-Mendous. Deze kerstboom groene lak bevat niet alleen medium groene glittertjes maar ook pretty gouden glittertjes wat de lak extra kerstig en feestelijk maakt. Ook deze lak dekt met zo’n 2 a 3 laagjes en droogt ietwat matte op. *hallo extra laagje topcoat voor pretty glossy finish!*

DSC_5300 copy

Uit de gehele collectie moet ik zeggen dat de mircroglitters, de chunky glitters en de gouden lak mijn favoriet zijn. De andere lakjes passen perfect in de collectie maar zijn toch net ietsjes minder opvallend naar mijn mening. Ondanks dat ben ik super blij en excited met de gehele collectie en heb ik geen spijt dat ik deze 12 beauties besteld heb! Omgerekend hebben de lakjes me bij deze verkoper €31,73 gekost, los van de verzendkosten. *In totaal heeft het me €46 gekost met verzendkosten er bij wat al stukken goedkoper is vergeleken bij nederlandse webshops* Ik kreeg het pakketje zo snel binnen, met 5 dagen was het vanuit de VS naar mijn kleine woonplaats verzonden.

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

22 thoughts on “China Glaze – Happy Holiglaze Collection!”

  1. Aaah wat een geweldige lakjes en kleuren en glitters!!! *wordt gek*

    Haha, erg mooie collectie zeg, wauw, en wat een snelle levering!
    Your Present Required is echt een bijzonder lakje, en ook So Blue Without You vind ik erg mooi!

  2. Wat een mooie lakjes. Vooral die witte WAUW. Echt zo bijzonder. Echt inderdaad wat je zegt een sneeuwstructuur :)

  3. Wat een mooie lakjes. Ik vind alle kleuren heel mooi, maar vooral die goude. En ik vind €46 voor alle lakjes en de verzendingskosten juist goed! Xx

  4. Die gouden lak is mooi en vooral de eerste met dat sneeuw effect, die is gaaf!!!!! =D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//