Een Gebroken Hart Fixen.

Het overkomt zowat iedereen wel eens *of meerdere malen in je leven mocht je niet zo veel geluk hebben*, een gebroken hart. Bij een gebroken hart denken mensen vaak aan een vriendje die een meisje dumpt maar het gaat veel verder dan dat. Je kunt een gebroken hart krijgen wanneer iemand waar je van houd overlijd, of wanneer 1 van je huisdieren plotseling weg is gelopen en niet terug te vinden is.

Ook ik heb al een keer een massive gebroken hart gehad. Raar genoeg kwam dit door Roy, waar ik nu alweer bijna 8.5 jaar mee samen ben *lang verhaal maar we zijn er sterker uitgekomen dan dat we begonnen*. Een gebroken hart fixen is niet easy breezy werk. Er gaan weken, maanden en soms jaren overheen voordat je weer vertrouwen terugkrijgt in iemand, of wanneer je in een rouwproces zit en verder kunt zonder de overleden persoon.

Mijn grootste tip is dan ook om er vooral de tijd voor te nemen en niet te snel in andere dingen te vluchten. Sommige dames (maar ook zeker heren) gaan nadat hun hart gebroken is te snel over in een nieuwe relatie terwijl ze dan een andere man of vrouw met hun gebroken hart laten zitten. Vaak voelt het alsof je helemaal alleen bent, niemand je begrijpt of niemand anders op de wereld zich zo rot en down kan voelen wanneer je hart gebroken is en vaak straal je dit dan ook uit en reageer je het af op anderen. Om nog een extra gebroken hart *van de nieuwe partner en relatie* te voorkomen: Take Your Time!

Wat ik uit mijn eigen ervaring kan delen is dat ik het zelf erg moeilijk vond er over te praten. Dit kwam dan vooral voort uit het idee dat ik mensen niet met mijn gedoe wilde opzadelen en ook omdat er in mijn ouderlijk huis voor mijn gevoel weinig ruimte was om het er over te hebben *het was altijd druk, een groot gezin dus veel aandacht van vooral mijn moeder die verdeeld moest worden*. Ik kropte lange tijd alles op en dat is nu juist niet de meest perfecte manier om er mee om te gaan weet ik nu. Probeer je zelf te uiten, al is het via een blog, schilderen, schrijven, sporten of gewoon lekker op de bank hangen met een dekentje, jankfilm en een massive bak ijs. Blijf er niet mee lopen maar zoek iemand waarmee je het er over kan hebben. Als is het een online vriend of vriendin, een luisterend oor kan al veel opluchting geven.

Een gebroken hart kan zichzelf niet maken. Zeker niet wanneer het in 1000 scherven ligt, maar tijd heelt een hoop en neem die tijd dan ook zorgvuldig <3

Mocht je zelf ergens mee zitten, je kan me altijd vinden op twitter, FB en instagram maar je kan me ook altijd mailen op info@femketje.nl

x femketje

Psssst! Doe jij al mee met de Real Techniques Knock Off Brushes winactie?

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

24 thoughts on “Een Gebroken Hart Fixen.”

 1. Goed artikel! Ik heb zelf gelukkig nog nooit last gehad van een gebroken hart, ben nog steeds met mijn eerste liefde samen :D

 2. Vreselijk is het! Ik heb het minstens zo’n drie keer meegemaakt. Ik moet bekennen dat ik best wel een triest geval was; ik bleef treuren totdat ik mijn hart opnieuw verloor. Eén keer duurde dat 4,5 jaar.. die tijd had ik echt wel beter kunnen besteden! :-/

 3. Ik ken het van het overlijden van mijn liefste oma. Het is nu 2,5 jaar geleden en kan het nog steeds niet loslaten. Het gaat wel stukje bij beetje beter.

  1. Ze zeggen dat je er de helft van de tijd dat je een relatie had over doet om er overheen te komen (of dit nu met familie, vriendschap of liefdesrelatie is dat maakt niks uit). Dat zou betekenen dat als ik en Roy uit elkaar gaan, we minimaal 4 jaar sobben om elkaar >.< Tijd heelt veel pijn en wonden maar vergeten doe je nooit <3

 4. Wat een ontzettend lief artikel, je bent de eerste die ik dit heb zien doen en het doet me goed dat je zo voor je lezers klaar staat!!

 5. 2 maanden geleden is het uit gegaan na een relatie van anderhalf jaar, ik was echt kapot. Hij is nu weer terug bij zijn ex en ik, ik ben weer erg blij dat ik mijzelf heb teruggevonden en weer vrijgezel ben.

  Some day i’m gonna meet the right one <3

 6. Ongeveer een week geleden heb ik er een punt achter gezet. Niet omdat ik niet van hem hou maar omdat we zoveel ruzie kregen steeds. Trok het niet meer. Mijn gebroken hart doet zeer maar troost me met het idee dat we misschien er toch nog uit komen…

 7. mooi artikel vooral het laatste plaatje beschrijft mij in moeilljke tijden, ik praatte nooit over mijn problemen nu wel met mijn vriend maar alsnog mooizaam

 8. Wauw…. Echt een goed artikel! En ook super handige tips! Ook fijn om te lezen dat je er wilt zijn voor je lezers =)

 9. Prachtig artike. Mijn hart is gisteren voor het eerst gebroken, de liefde van m’n leven heeft het met me uitgemaakt. Ik voel me nu precies hetzelfde als toen mijn oma overleed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//