Skin Update! (Acne)

Ola lieve lezers,

Ik kreeg een week geleden de vraag hoe het nu eigenlijk ging met mijn huid en mijn (volwassen)acne. Het is ook alweer bijna een jaar geleden sinds mijn laatste update!

DSC_0461 copy small
OH MY LOOOOORD, check hoe pretty egaal mijn rug nu is :D

Benieuwd naar mijn lange weg naar een acne-vrij leven, lees dan mijn vorige update artikelen hier, hier, hier en hier. Deze posts gaan over de stappen die ik heb ondernomen in het fixen van mijn huid qua dermatoloog, bietensap e.d.. Ook heb ik een artikel over ontpillen, wat bij mij samenhing met het hele acne gebeuren, dat kun je hier terugvinden voor de geïnteresseerden onder ons.

Maar hoe is het nu met mijn huid en de hele rambam er omheen? Pretty okay if you ask me. Mijn rug en schouders zijn echt amazingly mooi en egaal en het is een wonder als ik sporadisch eens in de 3 maanden eens een ontsteking heb (welke dan ook echt met een paar dagen weg is!) Mijn gezicht is ook nog steeds pretty good eigenlijk, mijn voorhoofd is zoals altijd gewoon egaal, geen overmatige vette huid of wat dan ook, en mijn wangen zijn nog steeds mooi zacht en gladjes. Het enige wat ik zo nu en dan nog heb is een ontsteking op of rond mijn kin, wat dan altijd weer met mijn hormonen en ongesteldheid te maken heeft.

Ik ben natuurlijk nu alweer bijna een jaartje terug aan de pil en dat bevalt me erg goed, zeker na die maanden lange antibiotica kuur die mijn huid een enorm flinke boost heeft gegeven. Okay, ik geef toe, aan de antibiotica zitten voor zoooo lang is geen pretje (gelukkig heb ik nooit last gehad van nasty en vooral akelige schimmelinfecties down there), maar het was het zeker wel waard. Niet alleen mijn huid heeft een boost gehad maar ook zeker mijn zelfvertrouwen en de manier waarop ik mijzelf bekeek en zag als ik voor de spiegel stond.

12549133_949335435134745_1844928479298133452_n

Ik post ook regelmatig naked face foto’s op IG en FB! :3
Klik hier voor een artikel waarom ik dat doe!

Natuurlijk is het crappy als je huid alles doet behalve wat jij wil (maakt niet uit hoe oud je bent!), en het gaat je op een gegeven moment ook echt niet lekker zitten, emotioneel/geestelijk gezien. Het maakt je zo bewust van elk plekje of vlekje dat je al gek wordt van 1 klein rood mini plekje wat de rest van de wereld niet eens opmerkt. Het meest erge vond ik dat ik, omdat ik enorm veel last had van acne en ontstekingen op mijn schouders en rug, mezelf rot voelde elke keer als ik ging winkelen of iets ging doen waarbij mijn rug te zien was. Want ik durfde simpelweg geen jurkje of shirtje te kopen met open rug, of waarbij een deel van mijn schouders te zien was. En naar het zwembad of strand gaan was helemaal een no go voor lange tijd. Ik voelde me dan gewoon bekeken, terwijl dat 9 van de 10 keer echt niet zo was maar goed, dat voelde voor mij zo.

Ik kan niet anders dan blij zijn om het feit dat ik naar de huisarts ben gestapt om hulp te vragen. Het was een vrij lange rit en niet altijd even leuk, maar ik ben op dit moment (en eigenlijk sinds ik was begonnen bij mijn dermatoloog, welke best wel een asshole was maar dat is een ander verhaal ;) ) gewoon heel erg happy in mijn eigen huid wat betreft mijn volwassen acne struggles.. dat is best wel vrij letterlijk gezegd zo in mijn eigen huid haha!

juli6

Mochten er vragen of opmerkingen naar boven borrelen na aanleiding van dit artikel, schroom dan niet om het in een comment achter te laten, of stuur me een mailtje naar info@femketje.nl. Ik beantwoord graag vragen, hoe vreemd of awkward ze ook mogen zijn :)

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

12 thoughts on “Skin Update! (Acne)”

 1. wauw ziet er goed uit! ik heb ook last van acne op mijn rug :( mijn gezicht is wel mooi egaal dankzij salicylzuur :)

 2. Door jouw artikelen vorig jaar ben ik toen ook aan een antibiotica gegaan van mijn huisarts. Duurde ook heel lang. Maar sindsdien gaat het bij mij ook beter. Af en toe nog wat acne in mijn gezicht. Maar that’s it. Fijn om te lezen dat het bij jou ook goed gaat ^.^

 3. Beste Femke,
  Vandaag ook treclinac van de dermatoloog gekregen icm anti biotica. Welke andere huidverzorgingsproducten (reiniging, creme etc) gebruik jij naast het gebruik van de treclinac?
  En welke foundartion gebruik je?
  Alvast bedankt voor je hulp!

  1. Het enige wat ik naast treclinac gebruikte was gewoon water en een simpele make-up remover voor het reinigen van m’n huid. Qua foundation gebruik ik in het dagelijks leven niets, maar voor specifieke make-up looks e.d. voor de blog gebruik ik het liefst olie vrije producten.

 4. Hi Femke,
  Misschien een te persoonlijke vraag, dan hoef je hem niet te beantwoorden hoor! Maar ik kwam via Google op je blog terecht omdat ik artikelen zocht over ontpillen.
  En nu lees ik in dit artikel dat je alweer bijna een jaar aan de pil bent. Is dit weer de Microgynon 30 waar je in je artikel toen zo negatief over was? Of heb je een andere pil gevonden die minder side-effects heeft? Want dan ben ik erg benieuwd welke :) En waarom ben je weer aan de pil begonnen? Want in dat artikel over het ontpillen was je juist zo opgelucht dat je gestopt was met die ‘troep’.
  Ben benieuwd :) iig bedankt!

  Liefs Sofie

  1. Ik snap je vraag! Ik was weer begonnen met de Diane pil en zit daar vandaag nog steeds aan. Ik vond het gedoe met andere anticonceptie middelen gewoon niet handig en aangezien ik nog geen baby’s wil was het een goed overwogen beslissing. Mijn dermatoloog raadde me deze pil alsnog aan om nogmaals te proberen (nadat ik door mijn super lange antibiotica kuur en dermatoloog tripjes heen was). Ik moet zeggen dat ik wel merk dat ik (zeker deze tijd van het jaar) wel sneller wat minder happy in m’n vel zit en dat dat ook alleen maar door de pil komt, maar ik weet er nu goed mee om te gaan en het te herkennen :)

   De Microgynon raad ik echt NIEMAND aan, maar dat is omdat ik er zelf ontzettend slechte huid van kreeg en daardoor alleen maar ongelukkiger werd en mijn zelfbeeld echt door de grond heen daalde. Wellicht dat het wel super goed werkt bij andere dames, maar als je van jezelf uit al een acne-gevoelige huid hebt zou ik ‘m skippen!

   Als je nog meer vragen hebt hoor ik het graag! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//