Rhinestonewheels.

Tot nu toe heb ik zelf al 4 rhinestonewheels (waarvan er twee hetzelfde zijn, maar je kunt nooit te veel rhinestones hebben als nailart addict!).

 

Rhinestonewheels zijn vooral veel en goedkoop online te vinden (denk aan ebay, beauty gerelateerde webshops in binnen- en buitenland (BornPrettyStore.com etc). Vaak hebben de wheels 12 vakjes en dus ook 12 verschillende rhinestones per wheel. Dit hoeft niet altijd zo te zijn, je hebt namelijk ook wheels met een zelfde soort rhinestones zoals bijvoorbeeld allemaal zilverkleurige in 2 of 3 verschillende maten, of bijvoorbeeld 1 grootte rhinestones in verschillende kleuren waarvan ik er ook 1 heb (2mm rhinestones). Ook zijn er rhinestonewheels met rhinestones in verschillende vormen, denk aan bloemetjes, sterretjes, hartjes en ga zo maar door. 
Maar ik krijg vaak de vraag ‘hoe doe je die rhinestones nu vast op je nagels?’. Het antwoord is echt heel simpel maar je moet er een beetje handigheid in krijgen en geloof me, dat krijg je zeker als je een paar keer een nailart design met rhinestones oefen. De steentjes plaatsen kan met een dottingtool, een pincet, gewoon je vingers of met zo’n schuin afgesneden houten stokje (die overigens vaak bij nailart dingetjes zitten verpakt). Zelf doe ik het vaak gewoon met mijn vingers, ik duw gewoon met m’n vingertopje op het steentje, deze blijft hangen en zo plaats ik ze heel precies op de plek waar ik het wil hebben. 

De steentjes kun je vast doen m.b.v. speciale lijm die geschikt is voor (kunst) nagels zodat je nagel zelf niet beschadigd en je ze er ook weer snel af kunt krijgen als je dat wilt. Maar ik zelf plaats en lijm ze altijd met een simpele blanke lak of topcoat. Op die manier beschadig je je nagel helemaal niet en kun je het er ook altijd snel af halen als dat nodig is. Je doet dan dus een klein beetje topcoat/blanke lak op de plek waar je de rhinestone wil, plaats de rhinestone precies op de lak en wacht tot het droog is. Daarna met een goede topcoat of blanke lak over de gehele nagel en klaar ben je!

Ik zelf merk eigenlijk geen verschil tussen de lijm of gewone blanke lak, met beide blijven de rhinestones goed en lang zitten.
Al met al, rhinestones plaatsen lijkt voor sommigen heel lastig maar het is echt een eitje! Succes met toekomstige nailart designs en blijf oefenen!
x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

11 thoughts on “Rhinestonewheels.”

  1. Leuk artikel! Mis alleen met wat je ze aanbrengt.. met je vingers, pincet of dotting tool?
    Was ik wel benieuwd naar ;)

  2. Ik plak rhinestones ook altijd vast met topcoat/blanke lak. Ze zitten dan ook echt muurvast, ik plak ze altijd op met een dottingtool, werkt erg handig

  3. Ik ben niet echt gek op zulke steentjes, tenminste ik heb zulke dingen van essence en ze zijn zo vervelend. Ze blijven helemaal niet zitten en zo.
    Maar misschien dat deze wat beter zijn.

  4. @Roos die van essence blijven inderdaad niet erg goed zitten omdat die oppervlaktes vaak te glad zijn.. deze blijven wel echt goed zitten hoor! ruim een week :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//