Life @ college.

Ola lieve lezers! Hier even een ander soort artikel namelijk over een stukje over mijn personal life. 
Zoals de meeste van jullie wel weten zit ik alweer in mijn 3e jaar HBO social work Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en doe ik dit ook nog steeds erg graag. Het leek me daarom ook een leuk idee om zo eens om de paar maanden een artikeltje te schrijven over hoe het er aan toe gaat op mijn school, welke vakken ik krijg en kan ik vertellen over stage sollicitaties, workshops, lezingen e.d..
Dit jaar is een jaar zonder stage. In het eerste jaar moest ik vrijwilligerswerk doen (wat je ook gewoon als stage kon zien), vorig jaar heb ik een heel jaar lang 4 dagen in de week stage gelopen en ook volgend schooljaar zal ik weer een heel jaar lang 4 dagen in de week mijn afstudeer stage hebben. Dit jaar heb ik wel iets bijzonders namelijk mijn minor. Een minor kun je zien als een soort specialisatie van je studie en ik heb gekozen voor creatieve therapie. Dit houdt echt een hele hoop in en ik ben zelf nogal een crea bea dus deze minor moet wel goed komen!
Dit eerste semester van het 3e jaar heb ik ook een aantal courses waarvan de 1 minder zwaar is dan de ander. Ten eerste MMWD (methodiek maatschappelijkwerk en dienstverlening). Een erg leuk en leerzaam vak maar af en toe ook wel een beetje herhaling van vorige jaren. Wel krijgen we weer acteurs waar we gesprekken mee kunnen oefenen e.d. wat ik wel erg handig vind omdat ze vaak vanuit echte verhalen en casussen werken. 
Daarnaast heb ik ook TRV (trauma en rouwverwerking). Een erg heavy confronterend maar erg leuk vak waarbij je specifieke gespreksvoering leert en je tegelijkertijd ook aan je eigen ‘trauma’s’ kunt werken.
Ook krijg ik recht. Dat heeft niet erg veel uitleg nodig lijkt me, maar ik krijg niet recht als in alle wetboeken te moeten weten, maar meer gericht op jeugdrecht en eigenlijk alles waar gewone burgers mee te maken krijgen (denk aan strafrecht, recht op uitkeringen en arbeidsongeschikt regelingen, jeugdzorg, dus eigenlijk wel bijna alles bedenk ik me nu ^^’ ) alleen gaan we niet op alles even diep in.
Een ander leuk vak is Jeugd. Hierbij gaat het om gespreksvoering met kinderen tot 12 jaar en de ontwikkelingspsychologie. Vakken als psychologie en psychopathologie heb ik al gehad in vorige jaren, vandaar.
Als laatste (als ik er geen ben vergeten) heb ik KWO (kwalitatief onderzoek). Dit is het minst leuke vak omdat we dus in groepjes van 4/5 studenten een enorm groot onderzoek moeten doen en waar we belachelijk veel tijd en werk in stoppen terwijl het maar een 2.5 studiepunt vak is… (dat betekend dat we er maar 70 studielasturen voor hebben… 7.5 studiepunt vakken zoals bijvoorbeeld TRV en MMWD hebben veel meer studielasturen en zie ik daarom ook als belangrijkere vakken waar je ook meer aan hebt. 2.5 studiepunt vakken zijn meestal ook vakken die alle studenten van dat specifieke jaar krijgen *maakt niet uit welke opleiding* en zijn daarom ook wat algemener.)
Ik denk dat ik het voor vandaag maar bij deze uitleg over mijn studie hou ^^ genoeg gekletst over iets waar ik al dagelijks fulltime mee bezig ben!
Hoop dat jullie het leuk vinden om af en toe eens zoiets te lezen!
x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

One thought on “Life @ college.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//