Femketje’s Favourites: Brillen Stash.

Ola lieve lezers!
Dit keer een ietwat andere Femketje’s Favourites namelijk een soort van stash-artikel over de brillen die ik door de jaren heen gehad heb. Dit, omdat ik vorige week donderdag mijn nieuwe bril heb kunnen ophalen en ik die een week eerder had uitgezocht in de winkel. Hij was super snel klaar, binnen een week dus terwijl dit normaal toch wel minimaal twee weken kan duren! 
Mijn eerste bril kreeg ik net voor mijn aller eerste keer examens op de middelbare school in 2006, ik was toen nog 15 *ik ben jarig op 6 oktober dus vandaar*. (Ik heb trouwens 2 keer eindexamens gehad, 1 keer in 2006 voor vmbo-t en de tweede keer was in 2008 voor havo.) Het ging ineens erg snel toen ik aan mijn moeder vertelde dat ik merkte dat ik soms wat moeite had met het bord in de klas te kunnen lezen en de ondertitels van films en een dag later stonden we al in de winkel een nieuwe bril te kiezen en mijn ogen te laten meten…. Lenzen waren voor mij geen optie, ten eerste krijg ik ze er niet in en uit en ten tweede heb ik er te gevoelige ogen voor en al dat gepriegel en gedoe had ik er niet voor over. En daarnaast staat een bril me gewoon, dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. ^^

(rare-vingers-foto)
Mijn tweede bril kreeg ik toen ik was aangereden op 6 februari 2007 *ik was toen precies 2 jaar samen met m’n vriend, wat een toeval*. Het gebeurde om 7 uur ’s ochtends en ik zat op m’n fiets om naar school te gaan en toen was er een jongen die zo stom was om zijn autoruit niet te krabben en hij me dus niet eens zag fietsen met lichten aan en alles. Daardoor was dus mijn eerste bril kapot gegaan (en een hoop lichamelijke crap >.<) en had ik twee weken na die dag mijn tweede bril in handen! Mijn sterkte was in die korte tijd dat ik een bril had wel veranderd, ik ging van -1,25 naar -1 :D (Ik heb jammergenoeg even geen foto van deze bril omdat die nog ergens in een doos ingepakt staat van de verhuizing en ik ‘m zo snel niet kon vinden. Hij was donkerbruin, tegen zwart aan met donkerrode/donkeroranje details.)
Mijn derde bril kreeg ik een jaar later, in 2008. De sterkte is sindsdien altijd het zelfde gebleven.

Mijn vierde bril kreeg ik dus in 2009.

Mijn vijfde in 2010.

En mijn zesde en mijn nieuwste vorige week dus, in 2011!

Dragen jullie een bril of misschien lezen? En wat is jullie sterkte?
x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

8 thoughts on “Femketje’s Favourites: Brillen Stash.”

 1. Leuk om te lezen! Ik draag ook een bril, ondertussen bijna 4 jaar! En bij mij ontdekte ik het door de bus. 'S ochtends moest ik altijd de bus nemen naar school en na een tijdje had ik moeilijkheden de nummer te zien, later ook het bord op school,..etc Niet altijd even leuk, maar jah!
  : )

 2. Leuke brillen allemaal! Ik heb een bril gedragen, maar nu heb ik lenzen. Brillen staan mij niet :P

 3. Ik heb ook lenzen. Cilindrische lenzen
  Ik heb -7,25 en -8
  Dus ik ben practisch blind. Ik ben nu 16, maar had vanaf groep 5 een bril :O Ook ben ik (gedeeltelijk) kleurenblind, dus mijn ogen zijn niet echt wat je noemt goed ;)

 4. Ik heb al een bril sinds ik een jaar of 9-10 was en ik ben pas bezig aan mijn derde :P Draag gelukkig altijd lenzen (behalve soms thuis). Heb niet zo'n brillenhoofd! Ben wel van plan om te laten laseren over een paar jaar.

 5. @Laura ja dat lazeren wil ik uiteindelijk ook nog wel laten doen maar op dit moment is het voor mij de moeite niet met -1.. ook vind ik het stiekem best eng als ik er over nadenk wat ze dan precies met je oog doen.

  ik draag thuis ook bijna nooit mijn bril, alleen als ik op school zit of aan het werk ben ^^

 6. leuk! is weer eens iets anders
  ik heb oo keen bril, maar draag meer lenzen
  ik heb een rayban wayfarer
  en ik heb -4/-5 verschilt met lenzen en bril
  xx

 7. Leuk artikel! Is weer eens wat anders, ik draag zelf geen bril, alleen een zonnebril!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//